SIO2020ArnesMIZŠEU-ESS

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju
Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

osic

Šolski ples, 9. C

Vabljeni v petek, 23. 3. 2018, v večnamenski prostor šole na Lošci 1.

Natančnejše informacije najdete na plakatih po šoli.

Medobčinski otroški parlament

V petek, 9. 3. 2018, je na Osnovni šoli Tabor Logatec potekal MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT. Poleg predstavnikov OŠ 8 Talcev Logatec, OŠ Tabor Logatec in OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika so svoje mnenje in svoja stališča samozavestno zagovarjali tudi predstavniki naše šole: Klavdija Pevec (7.a), Matej Mivšek (9.d), Jaka Vidmar (9.d) in Leon Lenart Drašković (9.d). V novinarske čevlje se je postavil Marko Volaš (8.b).

Naše sproščeno in prijateljsko druženje se je začelo s predstavitvijo dela, ki so ga parlamentarci opravili na svojih šolah. Nato so na štirih delavnicah (ODNOSI V ŠOLI, UČNE VSEBINE, METODE IN NAČINI POUČEVANJA, ŠOLA ZA ŽIVLJENJE) poglobljeno razmišljali in razvijali ideje, kako bi izboljšali ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM, ki je letošnja tema OTROŠKEGA PARLAMENTA. Mentorice smo ves čas poslušale zelo zanimivo debato.

Na koncu smo izvedli še tajne volitve za predstavnike na regijskem parlamentu, ki bo na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika. Našo šolo bosta tako 28. 3. zastopala Klavdija Pevec (7.a) in Matej Mivšek (9.d), ki sta se po mnenju učencev najbolje odrezala.

Šolsko tekmovanje v znanju matematike

V četrtek, 15. marca 2018, bo potekalo  tekmovanje Mednarodni matematični kenguru, ki šteje za prvo stopnjo tekmovanja v znanju matematike. Učenci od prvega do četrtega razreda tekmujejo samo na šolski ravni, najboljši učenci od petega do devetega razreda pa se uvrstijo na državno tekmovanje za zlato ali srebrno Vegovo priznanje. Na razredni stopnji bodo  tekmovalci dobili podrobnejše informacije pri svojih razredničarkah, na predmetni stopnji pa z okrožnico.

STAVKA

Spoštovani starši,

zaposleni v slovenskih osnovnih šolah bomo 14. marca letos sodelovali v 2. splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja.

Glavni stavkovni odbor SVIZ in sindikalni odbor OŠ Ivana Cankarja Vrhnika

več…

ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

Učenci OŠ Ivana Cankarja Vrhnika! Vabimo vas k izpolnitvi ankete, ki so jo pripravili učenci 8. razredov v okviru E-Twinning projekta ZDRAV ŽIVLJENSKI SLOG. S pobrateno šolo iz Gonarsa raziskujemo, kako zdravo živimo in kako lahko način življenja izboljšamo. Veseli bomo vaših odgovorov!
Anketo lahko izpolnite v slovenščini ali angleščini.
Mentorica: Valerija Karba

Spremembe popoldanskih GU, predmetna stopnja, 2. skupina

  • Jure Zorič je imel marčevske GU že v 1. skupini učitelje, v pon., 5. 3. 2018.
  • GU Majde F. Gregorčič zaradi boln. odsotnosti učiteljice ODPADEJO.
  • Elissa Tawitian in Mateja Zupančič marčevskih popoldanskih GU ne bosta imeli zaradi drugih obveznosti. Starši se jima lahko oglasijo po elektronski pošti ali na dopoldanskih govorilnih urah.
  • Učiteljice Urška Filač, Alja Ogrinc in Andreja Plevnik imajo svoje GU namesto v 1. skupini učiteljev pred. stopnje v 2. skupini v ponedeljek, 12. 3. 2018.

Hvala za razumevanje.

Stran 1 od 15612345...102030...Zadnja »